
Не купуйте гриби на стихійних ринках.
При збиранні:
Найкраще відмовитися від споживання ДГ, замінивши їх грибами, вирощеними штучно, котрі підлягають контролю та продаються в торговельній мережі.
- Уважно оглядайте гриби: звертайте увагу на колір капелюшка, губки, ніжки.
- Збирайте лише добре знайомі Вам ДГ. За найменшого сумніву одразу викиньте гриб, не залишайте його поряд з іншими.
- Не беріть занадто молоді чи старі ДГ – їх легко переплутати з отруйними.
- Не збирайте ДГ поблизу трас, промислових підприємств, забруднених територій: гриби вбирають в себе широкий спектр отруйних речовин, зокрема важкі метали.
- Не збирайте ДГ в посушливу погоду: в цей час гриб пересихає, віддавши воду і збільшивши концентрацію токсинів.
- Не куштуйте сирі ДГ.
- Вдома ще раз ретельно перевірте гриби: всі сумнівні треба викинути.
- Готуйте ДГ протягом першої доби після збирання.
- Варіть гриби не менше трьох разів, щоразу в свіжій підсоленій воді не менше 30 хв.
- Зберігайте страви з грибами в холодильнику в емальованому посуді не більше доби.
- Оглядайте подвір’я, дитячі майданчики, куди ходять гуляти ваші діти на наявність ДГ, ліквідуйте проблему до її появи.
- Проводіть роз’яснювальну роботу з дітьми про небезпеку, яку несуть в собі ДГ.
Коментарі
Немає нових коментарів